Toneel

alt

 

 

De toneelafdeling van D.W.K houdt haar repetitieavonden op woensdagavond in de grote zaal van het D.W.K. gebouw vanaf 19.30 tot ongeveer 22.30 uur.

Het theaterseizoen loopt vanaf september tot  en met april.

Heeft u belangstelling of wilt u nadere informatie, dan kunt u deze verkrijgen bij Nico Huitema, tel. 470 746

 

 

 

Al vanaf het prille begin heeft het DWK een toneelgroep onder haar vleugels gehad.
Het was zelfs een van de peilers waarop vereniging gevestigd was. In die vervlogen tijd organiseerde het toneel  1 tot 2 keer per jaar een culturele dag met toneel;  een verloting en natuurlijk muziek en dans.
Vandaag maakt de theatergroep nog steeds onderdeel uit van onze buurtvereniging DWK en kan zich daardoor beroepen op een lange traditie.

De verloting, muziek en dans vinden we niet meer terug op de jaarlijkse uitvoering, maar theater van goede kwaliteit des te meer.

 

Schouwspelers

De tijd heeft hier ook niet stil gestaan en dat is maar goed ook.
Veranderingen in tijd gaan vaak samen met andere maatschappelijke en sociale veranderingen.
Nog maar een paar jaar geleden heeft de theatergroep haar wat oubollige naam "Schouwspelers" gewijzigd in "ZET". Dit om naar buiten te tonen dat het genre binnen de groep een nieuwe, modernere koers is gaan varen.
Ondanks dat het bekend is dat de vraag bij het theaterminnend publiek veelal bij klucht en komedie ligt, speelt ZET toch liever meer serieuze stukken, echter zonder de humor uit het oog te verliezen. Hiermee is een eerdere periode van drama afgeslot

 

Theatergroep ZET

Deze theatergroep  bestaat uit enthousiaste amateur acteurs en actrices die vooral het plezier in theater maken en toneelspelen hoog in het vaandel hebben.
De meeste hebben geen opleiding gehad op theater gebied en sommige zelfs geen ervaring.
Wat ze allemaal wel gemeenschappelijk hebben is passie voor toneel in het algemeen.
Aan eventuele nieuwe leden wordt dan ook alleen die voorwaarde gesteld, die voorwaarde in combinatie met een sociale instelling.
Het is belangrijk dat acteurs en actrices over deze combinatie beschikken omdat juist bij het acteren men zich kwetsbaar op moet kunnen stellen.

 

Nieuw

Nieuwe aanmeldingen worden aan het eind van ieder seizoen in behandeling genomen. Dit is in de periode mei tot en met juni.  
Als het aantal spelers bekend is wordt er naar een stuk gezocht die geschikt is voor dit aantal vrouwen en mannen binnen het genre waar iedereen zich in kan vinden.
Gedurende het hele seizoen van september tot en met april mag iedereen met kennisgeving de repetitieavonden op de woensdag vrijblijvend bezoeken om kennis met de spelers te maken en de sfeer te proeven.
De productie wordt vorm gegeven door een opgeleide regisseur. Een betaalde kracht die door inkomsten uit voorstellingen en de jaarlijkse contributie van de spelers gefinancierd wordt. De betreffende regisseur wordt ieder jaar gevraagd of hij/zij het volgende seizoen opnieuw het stuk in elkaar wil zetten. De spelers nemen echter ook het besluit om met dezelfde regisseur verder te gaan. Meestal wordt om de twee tot drie jaar van regisseur gewisseld.

 

 

alt

 

Plezier

Uiteindelijk zijn alle regels en bepalingen ontstaan, en worden toegepast voor het plezier die de acteurs en actrices willen hebben in het spelen. Dit plezier komt niet alleen uit het spel maar ook om een publiek te vermaken. Een geweldige sensatie waar van wij hopen om de bewoners van het Deventerwegkwartier nog jaren mee te kunnen vermaken.

 

Interesse of wilt u meer informatie, mail dan naar contactpersoon van  de onderafdeling toneel  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Ook voor spelverhuur naar D.W.K.

met o.a. diverse spellen voor kinder partijtje's,

oud Hollandse spellen - 6 kamp spellen - springkussen - geluid installatie - en veel meer.

 Openings- tijden: Maandag, Woensdag en vrijdag morgen van 9.00 tot 12.00 uur

 

 Bekijk spelartikelen

 download hier:

bestellijst of spelverhuur folder

 

 

 

Binnenkort bij DWK

25 - 01: Klaverjassen

26 - 01: Toneel

28 - 01: Vrije inloop

29 - 01:  Bingo

30 - 01: Klootschieten

DWK Spelverhuur

Leeuweriklaan 19, 7203 JD Zutphen

 tel. 06 3056 6640

Email: spelverhuur@dwkzutphen.nl